kurser
Behandling til børn med psykiske, psykiatriske, sociale eller sansemotoriske vanskeligheder
Kursus for fysioterapeuter, der ønsker viden om resurseorienteret tilgang til børn og unge med komplekse vanskeligheder.
Kurset er tilrettelagt efter, at vi altid arbejder ud fra det ubevidste nervesystem og relationsdannelse og det gør vi bl.a. via sansemotoriske lege og aktiviteter. Vi ser mange børn, der har store sansemotoriske vanskeligheder, som der bør arbejdes med for at give optimale vilkår for barnet og for at kropsterapien giver forandringer og ikke blokeres af andre vanskeligheder.
I terapien arbejder vi kropsligt med de psykiske ubalancer. Derfor vil kurset give både teoretisk og praktisk viden om sammenhængen mellem krop og psyke. Vi tænker alle mennesker som relationelle skabninger, som er helt afhængige af det samspil, der er mellem os. Den måde, vi spejles på, har stor betydning for, hvordan vi ser på os selv og hvordan vi er sammen med andre. Hvis tilknytningen mellem forældre og barn ikke har været tryg, skabes nogle uhensigtsmæssige spor i det autonome nervesystem, som automatisk bestemmer, hvordan barnet reagerer på påvirkninger i livet. I terapien lægges nye spor! Det er en proces, som tager tid og kræver mange gentagelser, men det giver gode resultater.
Vi er uddannet efter norsk psykomotorisk metode, hvor man arbejder ud fra, at når man har brug for at kontrollere sine følelser, så sætter det spor i vejrtrækning og i muskulatur – enten som øget stivhed eller som slaphed. På kurset redegør vi for teorien bag, underviser i undersøgelsesmetode og behandling, som kursisterne øver. Vi inddrager den neuroaffektive viden og tankegang, som Susan Hart og Marianne Bentzen står for.
Vores erfaring gennem mange års arbejde med børn og unge, er at netop dét at arbejde med kombinationen af den resurseorienterede kropsterapi, det ubevidste nervesystem, relations dannelse og sansemotorik er dét, der giver forandringerne hos børnene og i familierne.
Forudsætninger:
Autoriseret fysioterapeut eller fysioterapeutstuderende på 7. semester med interesse for at arbejde med børn.
Tid:
- tirsdag d. 20. august 2024 kl. 9.30- 15.00,
- onsdag d. 21. august 2024 kl. 9.00-15.00
- torsdag d. 22. august 2024 kl. 9.00-15.00 og
- fredag d. 23. august 2024 kl. 9.00-14.30
I alt 23 timers kursus – teori og praktik
Sted:
Campus Holstebro, VIA University College, Gl. Struervej 1, DK-7500 Holstebro
Pris: 6300 kr. For de studerende er prisen reduceret til 4100 kr.
Kurset er eksternat. Inkluderet i prisen er snack og frugt for- og eftermiddage.
Tilmelding og betaling:
Til Mette Degn Larsen på ved indsættelse af kursusafgift på: Reg. 0896 Kontonr. 1071101 – Angiv navn samt ”Børnekursus 2024″ Såfremt der ønskes elektronisk fakturering – angiv da EAN nr. samt institutionens adresse og kontaktperson (VIGTIGT!) på mail. Tilmelding er først gældende ved betaling. Max 25 deltagere, der optages efter først til mølle princippet.
Desuden sendes mail til Mette Degn Larsen – mette@djursfys.dk med flg. oplysninger:
• Børnekursus 2024
• Navn
• Telefonnr.
• Mailadresse
• Arbejdsplads adresse + evt. telefonnr.
• Betalingsform:
– jeg har overført til ovenst. kontonr.
– arbejdsgiver betaler – oplys arbejdsplads + EAN nr. + adr. + att.
– ved betaling til EAN nr. oplys personreference
Tilmeldingen er bindende. Vi forbeholder os retten til at aflyse kurset, hvis der ikke er tilmeldinger nok.
Undervisere:
Fysioterapeut Kit Nygaard Bak www.kitbak.dk og fysioterapeut
Mette Degn Larsen www.djursfys.dk